СРЕДА, 28. 8. 2019 - 07:02

Српски Епископи стигли у Сан Франциско уочи празника Успења Пресвете Богородице

У уторак, 27. Августа, уочи празника Успења Пресвете Богородице, Епископ западноамерички Максим угостио је у Сан Франциску преосвећену господу Епископе: рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија, бихаћко-петровачког Сергија, захумско-херцеговачког Димитрија и Епископа стобиског Давида из Охридске Архиепископије.

ТВ Храм
Владика Максим, Владика Теодосије и Владика Сергије

Српски Епископи окупили су се у Храму Светог Јована Крститеља у ком је служено празнично вечерње које су за певницом пратили ученици Призренске Богословије,   који су у Сан Франциско допутовали у пратњи Епископа Теодосија.

Епископ западноамерички Максим пожелео је својој браћи Архијерејима добродошлицу у град Светог Јована Шангајског и захвалио им се у име свих епархијота што ће узети учешће у прослави Епархијских дана и великог јубилеја 8 векова аутокефалности Српске Православне Цркве које ће Епархија западноамеричка прославити током предстојећег викенда.

ТВ Храм
Празнична вечерња служба у Сан Франциску

Након вечерње службе, у свечаној сали парохијског дома Цркве Светог Јована Крститеља приређена је вечера у част Српских Архијереја. Вечери су присуствовали и бројни парохијани који су имали прилике да уживају у сјајном наступу Призренских Богослова који су премијерно извели песме са новог музичког издања Призренске Богословије на ком су сабране најлепше песме из Старе Србије.

ТВ Храм
Наступ Призренских Богослова у Сан Франциску
ТВ Храм
Вечера у част Српских Епископа у Сан Франциску

Повезане вести

Вести