ЧЕТВРТАК, 23. 5. 2024 - 13:57

Извор: ТВ Храм

Епископ Иларион на "Данима патријарха Павла" у Шестој бегорадској гимназији (ФОТО)


Његово Преосвештенство Епископ новобрдски господин Иларион присуствовао је свечаној академији у Шестој београдској гимназији, коју су организовали наставници и ђаци поводом "Дана патријарха Павла", у четвртак 23. маја 2024. године.  

ТВ Храм


У оквиру "Дана патријарха Павла" одржано је предавање доктора нуклеарног инжењерства (са Универзитета Беркли) и професора на Универзитету Сингидунум Мирослава Поповића на тему "Васкрсење, природни закони и чуда Божија", концерт групе Скути - духовна поп лира, а обележавање је крунисано свечаном академијом ученика и наставника Шесте београдске гимназије и ОШ Деспот Стефан Лазаревић, на којој је говорио и Преосвећени Епископ Иларион.

На основу архивских података до којих се дошло током прикупљања материјала за израду монографије Шесте београдске гимназије, утврђено је да је блаженопочивши патријарх Павле под световним именом Гојко Стојчевић у статусу ванредног ученика завршио више разреде  ове гимназије у периоду 1938-1942. Ова чињеница послужила је као основ за иницијативу директора Шесте београдске гимназије Радета Зејака за покретање манифестације "Дани патријарха Павла" у Гимназији, која се одржава и дан данас.
 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
Tekst potpisa
ТВ Храм
Tekst potpisa
ТВ Храм
Tekst potpisa

Повезане вести

Вести