СРЕДА, 12. 6. 2024 - 11:05

Извор: TВ Храм

Векови: Радмила Миљковић, професорица српског језика и књижевности из Грачанице - Четвртак 13. јун у 21.30 часова


У новој емисији Векови разговарамо са професорицом  српског језика и књижевности из Грачанице Радмилом Миљковић.
     

ТВ Храм

Са Радмилом смо разговарали о животу на Косову и Метохији, о раду са ђацима, али и о њеном раду са децом у радионицама декупажа и у оквиру продукције ,,Литера,, 

Почетком јуна месеца је одржала радионицу декупажа са децом у Ораховцу па је то био и повод за разговор. 

Радионица је окупила тридесеторо деце и неколико њихових наставница и за шест сати, колико је трајала, уз дружење учесници су, кроз учење, себи или некоме за дар украсили по једну кутију за накит или послужавник у декупаж текници.

О дружењу и раду са децом у Ораховцу Радмила је , између осталог рекла : 

"Мени је други пут да сам овде у Ораховцу,  једном сам долазила са колегама и ђацима из школе и ево данас опет. Заиста сам силно желела да будем овде, да осетим ваш живот, ваш гето, али када сам видела осмехе на лицима ове деце, све оно што је било некако тужно у мени, ти осмеси су потисли. Деца су ме очарала, на њиховим лицима нисам видела тугу. Драго ми је што сам могла да будем део вас, да их чујем како причају, како се смеју и имају много више љубави и воље него што сам очекивала."

Радмила Миљковић  је и сликар и имала је самосталну изложбу слика у Грачаници, а да се бави техником декупажа је почела пре неких шест година.

"Од детињства сам имала афинитета према уметности, према цртању и према сликарству, и поред тога што сам завршила факултет и радим као професор српског језика и књижевности, сваки слободан тренутак користим за сликање и украшавање предмета  декупажом .  Деца су данас била одушевљена. Први пут се срећу са декупаж техником, а она пружа могућност да себе изразимо и толико изразимо своју креативност и своју љубав према уметности, према бојама, према шаренилу. Ова техника улива некакву радост у нама самима и ствара је, зато што сам то осетила на својој кожи и заиста је то тако и мени није досадило после више од пет година. И у дечјим очима сам видела знатижељу, заинтересованост и надам се да ће неко од те деце касније заиста желети да се бави овом техником и да њихове маме створе мале бизнисе од ових кутија, да спојимо лепо и корисно", рекла је Радмила.
   
Будите уз ТВ Храм у четвртак, 13. јуна од 21.30 часова.
 

ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија