НЕДЕЉА, 16. 6. 2024 - 14:37

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Недеља 16. јун

На програму Телевизије Храм у недељу 16. јуна можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:15 часова. Назив нове емисије је „Православна Црква је против насиља и жали све жртве насиља“.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је на светом евхаристијском сабрању у храму Светих Апостола Петра и Павла на Топчидеру, у Недељу Светих Отаца Првог Васељенског сабора. Његовој Светости саслуживали су Преосвећена господа Епископи: далматински Никодим и западноевропски Јустин. Бедеду Његовог Преосвештенства Епископа Јустина можете погледати у емисији „Реч Архијереја“ од 20:20 часова.

Борба за независност Србије и српског народа испунила је читав 19. век. Важно место у политичком, економском и социјалном смислу имао је и престони град Крагујевац. Стара црква сведок је бројних догађаја, састанака и скупштина и прочитаних значајних прокламација у њеној порти или под сводовима храма. Протојереј-ставрофор Милић Марковић, старешина Старе цркве у Крагујевцу у новом издању емисије „Приче из незаборава“ говорио нам је о тим важним историјским догађајима, али и упутио на живот верног народа данас. Емисија „Приче из незаборава“ на програму Телевизије Храм од 20:30 часова.

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:15 часова. Назив нове емисије је „Братству Светог Петра о крштавању“.

Након 78 дана и ноћи агресије НАТО снага на Савезну Републику Југославију. Након 78 дана и ноћи жестоких окршаја на земљи и небу. Након 78 дана херојства и јунаштва народа, војске и полиције Савезне Републике Југославије, у Куманову је потписан војно-технички споразум. Више о овоме сазнајте у емисији „Косовo и Метохија је љубав дарована од Бога" са почетком у 21.10 часова.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија