СУБОТА, 16. 3. 2024 - 16:41

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Субота, 16. март

На програму наше Телевизије са почетком у 17 часова можете погледати предавање архимандрита Василија (Костића) на тему: „Повратак из усамљености у заједницу“ које је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског господина Исихија одржао у Ваљеву.

ТВ Храм

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму у 20 часова.

У 20.10 часова можете погледати поуке Светих Отаца из „Добротољубља“ које нам данас пред почетак Великог поста доносе причу о покајању као путу ка очишћењу душе од греха.

Сусрет Патријарха Порфирија и Патријарха Кирила У Патријаршијској и Синодалној резиденцији у Даниловском ставропигијском манастиру у Москви можете погледати у 20.12 часова.

У Храму Христа Спаситеља у Москви служена је заупокојена Литургија и опело блаженопочившем Епископу моравичком Антонију, викару Патријарха српског и старешини Подворја Српске Православне Цркве у Москви. Свету Литургију служили су Патријарх московски и све Русије г. Кирил и Патријарх српски г. Порфирије, уз саслужење архијереја Српске и Руске Православне Цркве. Опширније на програму Телевизије Храм у 20.20 часова.

У 20.50 часова можете погледати серијал Задужбине Немањића у Северној Македонији који нас у данашњој епизоди води до цркве Светог Андреја Првозваног, Матка.

Мисионарска писма Светог Владике Николаја можете погледати у 21.10 часова. Наслов вечерашње епизоде је: „Безименом дописнику: О главној разорној догми.

У 21.15 погледајте серијал Заволех лепоту дома Твога који нам у овом издању говори нешто више о књижевности 19. века.

Епископу Јефрему у петак 15. марта 2024. године уручено је одликовање Руске Федерације Орден пријатељства. Више о овоме у 21.47 часова.

Великопосни серијал Душо моја устани што спаваш поново можете пратити на програму Телевизије Храм. Прву епизоду можете погледати вечерас у 22.10 часова.

У 22.30 на програму Телевизије Храм погледајте прилог о сабору вероучитеља који је започет Светом Архијерејском Литургијом у Светосавској цркви на Врачару којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ новобрдски Господин Иларион.

У 22.42 часова можете погледати репортажу о промоцији књиге „Карађорђе“, аутора Луке Мичете. Књига говори о времену великог српског вожда и процвату српске државе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија