НЕДЕЉА, 25. 2. 2024 - 14:52

Извор: ТВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Недеља 25. фебруар

У просторијама Руског дома у Београду одржан је хуманитарни концерт за обнову Саборног Храма Светог Василија Острошког у Никшићу, који је окупио бројне извођаче из Србије и региона, а на нашем програму од 17:00 часова можете погледати први део концерта.

ТВ Храм

Њихова Преосвештенства епископи новобрдски Г. Иларион и липљански Г. Доситеј, викари Његове светости, служили су свете архијерејске Литургије на празник Светог Мелетија Антиохијског. Више у емисији „Богослужење“ од 18:10 часова.

Информативну емисију „Вести из цркве“, у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Поуке Светих Отаца из „Добротољубља“ можете погледати од 20:20 часова. Назив нове емисије је „Кроз двери покајања улазимо к Божијој милости“.

Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије служио је данас, у недељу 25. фебруара, свету архијерејску Литургију у заветном Спомен храму Светог Саве на Врачару. Беседу његове Светости можете погледати у емисији „Реч Патријарха“ од 20:22 часова.

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:20 часова. Назив нове емисије је „Штампару Ј. К. о целивању свештеника“.

Име великог жупана Стефана Немање, у монаштву Симеона, је кроз векове поштовано, слављено и уткано у српску уметност на више начина. Његову владавину обележила је градња монументалних задужбина, како по концепцији и димензијама, тако и по материјалу, али и појава стила у сакралној архитектури, који се назива рашким стилом.Више о овој теми у емисији „Свети Симеон Немања и српска уметност“, од 21:25 часова.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија