ЧЕТВРТАК, 12. 12. 2019 - 11:03

Извор: Радио Слово љубве

Одржан хуманитарни концерт деце Србије и Грузије за Тиршову

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и Његове Светости Патријарха грузијског Г. Илије, одржан је, у среду 11. децембра 2019. године, у Позоришту на Теразијама, добротворни концерт деце талената Србије и Грузије у оквиру пројекта „Музика анђела“.

Радио Слово љубве

Концерт је био посвећен деци која се лече у Универзитетској дечијој клиници Тиршова. Oрганизатор концерта био је пројекат "Музика анђела", а суорганизатори су Храм Светог архангела Гаврила у Хумској улици и Дипломатска канцеларија Републике Грузије у Београду.

На почетку, скуп је поздравио викарни Епископ ремезијански Г. Стефан и том приликом је пренео благослове Његове Светости и додао да је ово изузетна прилика да се боље упознамо са грузијским народним обичајима и традицијом, што је уједно почетак једне нове сарадње између наша два народа.

На свечаности су говорили и грузијски амбасадор г. Илија Коберидзе као и почасни конзул Грузије г. Драган Шаговновић, који су у својим излагањима истакли важност упознавања наша два народа управо кроз овакве и сличне манифестације на којима ће првенствено деца имати главну улогу.

После интонирања химни Србије и Грузије, које је извео дечији хор „Амадеус“ наступила су деца таленти из нижих и средњих музичких школа Србије. А затим су се београдској публици малишани из Грузије представили своје народне песме и игре.

Хуманитарном концерту присуствовали су и свештеници АЕМ, свештеници из Грузије као и верни народ и деца из Београдских школа.

На жалост. „Тамбураши са Дунава“ нису наступили због упокојења њиховог професора Будомира Симовића.

Повезане вести

Догађаји