ЧЕТВРТАК, 7. 4. 2022 - 16:50

Аутор: Горан Миловановић

Најава предавања у Архиепископији београдско-карловачкој

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, у току овог Великог поста, одржавају се духовна предавања у храмовима и црквеним салама Архиепископије београдско-карловачке.

ТВ Храм

У суботу, 09. априла 2022. године, са почетком у 18.30 часова, у београдском храму Светог Димитрија на Новом Београду, предавање "Литургија пређеосвећених дарова – срце Великог поста" одржаће презвитер Србољуб Убипариповић, ванредни професор ПБФ-а.

Истога дана са почетком у 18.30 часова, у просторијама парохијског дома храма Сабора Српских Светитеља на Карабурми у улици Пера Ћетковића 6 а, предавање  ће одржати јереј Бранислав Кеџић на тему „Велики пост - обнова духовног живота“.

Такође у суботу, 09. априла 2022. године, у храму Светог Илије у Мирјеву, у 18.30 часова, одржаће се предавање "Новозаветне основе хришћанског поста". Предавач на ову тему је проф др Предраг Драгутиновић.

У храму Преображења Господњег на Видиковцу, после бденија у сали парохијског дома, одржаће се предавање " Часни пост и животна свакодневница“ у суботу, 09. априла 2022. године. Предавач на ову тему је ђакон Владимир Пекић.

Повезане вести

Догађаји