СРЕДА, 31. 5. 2023 - 10:46

Извор: TВ Храм

Хуманитарни концерт "Звездани чардаш по фјордовима" 13. јуна Београду (ВИДЕО)

 

Концерт “Звездани чардаш по фјордовима” је настао као идеја двоје студената Факултета музичке уметности у Београду —Василија Пуцара студента друге године клавира у класи Александра Шандорова и Јелице Чукарић, студенткиње друге године дириговања у класи Бојана Суђића, да здруживањем студената Универзитета уметности у Београду и Универзитета у Новом Саду и њиховим заједничким музицирањем искажу колективну солидарност са професорком клавира, Иваном Матијевић, која болује од тешке болести И.М. је оснивач и уметнички директор интернационалне, културно- образовне манифестације Београдски Шопен Фест, која од 2012. године промовише врхунски пијанизам и младе таленте у Србији и региону.

ТВ Храм

На програму: Брамс: Мађарске игре, Григ: Концерт за клавир и оркестар у а-молу.Осим Симфонијског оркестра студената Србије, целокупном доживљају ће допринети и гости концерта — Васа Стајкић, баритон и првак опере Српског народног позоришта, у пратњи Омладинског мешовитог хора “Симонида”, који такође чине студенти и ученици.

Овај концерт ће вам пружити прилику да уживате у познатим хитовима класичне музике, од Мађарских игара и ватреног чардаша, па све до хладних норвешких фјордова и руских песама, да осетите музички доживљај и енергију младих људи и музичара, али и да учините нешто добро за нашу суграђанку, обзиром да ће сва прикупљена средства од продаје улазница бити донирана у сврхе Иваниног лечења.

У МТС Дворани 13. јуна у 20 часовa.

Bilbrod-LED-Veliki-M-Miladinovi-737x1000-px

Повезане вести

Догађаји