УТОРАК, 25. 4. 2023 - 15:00

Извор: TВ Храм

Најава - Хуманитарни концерт ученика са Косова и Метохије и из Београда

У петак, 28. априла у 19 часова Одбор за верску наставу Архиепископије Београдско-карловачке организује свечани хуманитарни концерт ученика средњих школа Косова и Метохије и Београда. Концерт се одржава у дворани Руског дома у улици Краљице Наталије 33. 

ТВ Храм

Сврха концерта је повезивање ученика са Косова и Метохије и из Београда. То је и радосно васкршње окупљање у слављењу свог идентитета и приказивање значаја Косова и Метохије за српски народ. Концертом се развија љубав код ученика, јер цело вече има хуманитарни карактер. 

Наступају ученици Музичке школе „Стеван Христић“ из места Станишор, општина Гњилане на Косову и Метохији, Балетска школа „Лујо Давичо“ из Београда, као и ученици Економске школе „Нада Димић“ и других београдских школа. 

Приказаће се класичан репертоар музичке школе са Косова и Метохије, секвенце класичног балета, рецитал, вокалне песме и народна игра. Гости који су подржали овај догађај су историчар Проф. Др Милош Ковић и музички састав Београдски синдикат. Професор Милош Ковић увек показује осећање и препознаје важност ове теме за српски народ. а музички састав Београдски синдикат у модерном музичком стилу у својим песмама испољава свест о значају завичајности Косова и Метохије и вредносне вертикале као смисла постојања. Сва прикупљена средства иду у хуманитарне сврхе на Косово и Метохију.

Повезане вести

Догађаји