НЕДЕЉА, 23. 6. 2024 - 09:47

Извор: TВ ХРАМ

Свечано прослављена слава и сто година постојања цркве у Кумодражу - Епископ Петар: Потребно је овде и сада да се определимо за Царство Божије (ФОТО)

Потребно је овде и сада да се определимо за Царство Божије. То је ништа друго него да се определимо за свету Литургију, да се причешћујемо, да праштамо једни другима и да изашавши из храма управо љубав коју смо окусили поделимо са читавим светом. На тај начин већ овде и сада постајемо становници Царства Божијег и осећамо чуда у нашем животу, рекао је Епископ Петар у беседи, 23. јуна 2024. године.

ТВ Храм

Поводом храмовне славе и обележавања сто година постојања цркве Свете Тројице у Кумодражу, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију на празник Силаска Светог Духа на апостоле - Духове, 23. јуна 2024. године.

Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

Говорећи о данашњем празнику, Преосвећени Епископ је рекао да је овај празник почетак последње епохе пред коначно спасење читавог света, читаве творевине. Последње, јер је она управо предворје доласка Царства Божијег. Царство Божије које очекујемо да ће доћи, Господ је већ победио за нас и то царство неминовно долази. Али, исто тако ми овде и сада вером својом предокушајући то Царство Божије да би управо били становници тог Царства Божијег, да се нађемо међу светима, потребно је овде и сада да се определимо за Царство Божије. То је ништа друго него да се определимо за свету Литургију, да се причешћујемо, да праштамо једни другима и да изашавши из храма управо љубав коју смо окусили поделимо са читавим светом. На тај начин већ овде и сада постајемо становници Царства Божијег и осећамо чуда у нашем животу.

На крају свете Литургије освештани су славски дарови.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести