НЕДЕЉА, 5. 5. 2024 - 11:39

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Алексеј на Васкрс у Храму Светог Саве на Врачару: Данас наша радост треба да буде тријумфална (ФОТО/ВИДЕО)

Богочовек Христос је узео тело, постао Логос, Логос постао тело, живео међу нама, био попљуван, распет, умро, био три дана у гробу и васкрсао. Ето зашто је тај тријумф прави тријумф – јер је победио смрт, победио је грех. Грехом, човек је ушао у смрт и ту пошаст ниједан цар ни краљ није могао да победи до сам Спаситељ наш, друго лице Свете Тројице. И зато, наша радост треба да буде тријумфална, велика коју не можемо исказати, само је сместити у срце своје, да светлост која обасјава ту радост буде таква да светлимо једни другима, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 5. маја 2024. године.

ТВ Храм

На празник Васкрсења Господа Исуса Христа - Васкрс, 5. маја 2024. године Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару, уз саслужење свештенства и ђаконства и молитвеном присуству верног народа Божијег.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да је данас тријумф Христовог васкрсења. Не онај тријумф какав су имали краљеви и цареви када су  заузимали одређене земље, побеђивали друге краљеве, своју сабраћу, доводили у патњу народ који су окупирали и у робове водили. Тако да, њихов тријумф је био пун злурадости, радовали су се туђој несрећи и тако њихов тријумф није био прави тријумф. И сад се јавља Богочовек Христос који је узео тело, постао Логос, Логос постао тело, живео међу нама, био попљуван, распет, умро, био три дана у гробу и васкрсао. Ето зашто је тај тријумф прави тријумф – јер је победио смрт, победио је грех. Грехом, човек је ушао у смрт и ту пошаст ниједан цар ни краљ није могао да победи до сам Спаситељ наш, друго лице Свете Тројице. И зато, наша радост треба да буде тријумфална, велика коју не можемо исказати, само је сместити у срце своје, да светлост која обасјава ту радост буде таква да светлимо једни другима.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести