СУБОТА, 27. 1. 2024 - 14:34

Извор: TВ ХРАМ

Свети Сава прослављен у Призрену - Епископ Теодосије: Треба да следимо пут Светог Саве (ФОТО)

У цркви Светог Ђорђа у Призрену свечано је обележен празник посвећен првом Архиепископу српском Светом Сави, 27. јануара 2024. године. Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије и молитвеном присуству верног народа.

М. Петровић

Преосвећени Епископ Теодосије је у беседи истакао да треба да следимо пут Светог Саве.

“Широм васељене где год Срби живе слави се Свети Сава, српски просветитељ и светитељ рода нашега. Радост је наша, браћо и сестре, да смо се и ми данас сабрали у граду Призрену, професори, ученици и радници наше богословије, свештенослужитељи, али и сви који сте дошли да у овом храму служимо Свету Литургију и прославимо Светога Саву. Сви данас певамо ускликнимо с љубављу и сви живимо у тешком времену када је тешко бити православац. Ми сведочимо ко смо и шта смо, шта треба да будемо и да пратимо пут Светог Саве, а сетимо се где год да је он био оставио је траг. Ми у будућности треба да будемо уз свој народ и цркву”, нагласио је у беседи Епископ Тедосије.

На крају свете Литургије освештани су славски дарови.

У  просторијама Богословије Светих Кирила и Методија одржана је Светосавска академија током које су ученици Богословије приредили пригодан програм.

М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић

Повезане вести

Вести