СУБОТА, 20. 1. 2024 - 11:16

Извор: TВ ХРАМ

Сабор Светог Јована Крститеља литургијски прослављен у цркви Светог Марка - Епископ Иларион: Хришћанин мора да буде радостан (ФОТО/ВИДЕО)

Хришћанин мора да је радостан, ведар, пун ентузијазма, треба да има штит вере која ће да га брани са свих страна, јер се тај штит помера када нас брани од напада стрела злога, а онда и кацигу спасења која се ставља на нашу главу, која треба да се уздигне ка вечности, да бисмо ми прешли у напад мачем и речи Божијом, рекао је Епископ Иларион у беседи, 20. јануара 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светог апостола и јеванђелисте Марка на Ташмајдану, на празник Сабора Светог Јована Крститеља - Јовањдан, 20. јануара 2024. године.

Преосвећеном Епископу саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа, међу којима су била и деца из Ораховца, Велике Хоче, Гораждевца и Косовског Поморавља.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да човек у себи, исто као анђео, има могућност да превазиђе створену природу и да уђе у вечну заједницу са нествореним Богом, да превазиђе створено и уђе у заједницу са нествореним. Ми смо због тога створени. За то је потребан подвиг, потребан је труд. Хришћанин мора да је радостан, ведар, пун ентузијазма, треба да има штит вере која ће да га брани са свих страна, јер се тај штит помера када нас брани од напада стрела злога, а онда и кацигу спасења која се ставља на нашу главу, која треба да се уздигне ка вечности, да бисмо ми прешли у напад мачем и речи Божијом. Тиме се пробија зид који дели створени свет од нествореног.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести