НЕДЕЉА, 7. 1. 2024 - 00:00

Извор: ТВ ХРАМ

Света архијерејска Литургија на Божић у Храму Светог Саве

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан служиo je свету архијерејску Литургију у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару на празник Рождества Христовог - Божић, 7. јануара 2024. године.

ТВ Храм

Епископу Стефану саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

“Браћо и сестре ви слободно рекосте да се Христос заиста родио, а то је наша вера. Ми верујемо у Бога који се данас рађа, ми верујемо у Човека који се данас родио, али Човек који греха на земљи није учинио, страдао на земљи, васкрсао, вазнео се, отишао на онај свет и дао нам Живот Вечни. Нека да Бог да видимо оно што је лоше у нама, а оно што је добро у нама да Васкрсава на данашњи свети и чисти дан када је Христос рођен. Преносим благослове нашег Патријарха који је на Косову, тамо где је највећа светиња, светиња рађања. Нека се Косово роди и нека и оно васкрсне. Господе помози нашем неверју да будемо већи верници и да више верујемо у то што је Бог за нас учинио и онда никакве муке неће бити међу нама. Нека сте благословени и ХРИСТОС СЕ РОДИ!” – рекао је Владика Стефана поводом празника Рођења Богомладенца.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести