НЕДЕЉА, 31. 12. 2023 - 09:58

Извор: ТВ ХРАМ

Торжествено евхаристијско сабрање у храму Светог Владике Николаја у Реснику - Епископ Алексеј: Бити отац је велика одговорност (ФОТО/ВИДЕО)

Данас су Свети оци или оци, радујмо се том празнику, јер бити отац, било телесни, било духовни није лако. То је велика одговорност, јер се уподобљавамо небеском Оцу који брине о свему и о свакоме. Тако отац физички или духовни мора да брине о својој деци, а и смо сви деца једног Оца, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 31. децембра 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у храму Светог Владике Николаја Жичког у Реснику, у Тридесету недељу по Духовима - Светих Отаца, када прослављамо празник Оци, 31. децембра 2023. године.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству бројног верног народа.

У беседи, Преосвећени Епископ је рекао да су данас Свети оци или оци, радујмо се том празнику, јер бити отац, било телесни, било духовни није лако. То је велика одговорност, јер се уподобљавамо небеском Оцу који брине о свему и о свакоме. Тако отац физички или духовни мора да брине о својој деци, а и смо сви деца једног Оца. И  зато данашњи празник везује оце ка својој деци, и своју децу ка својим оцима, тако да је то велика одговорност и зато је добро да се прославља тај празник. То везивање, то је везивање љубављу, а љубав једино траје.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, јереј Александар Милутиновић, парох и настојатељ храма Светог Николаја Жичког у Реснику за примеран живот, савесно обављање свих поверених дужности и ревносно свештено-пастриско служење у Цркви Христовој светосавског народа одликован је достојанством протонамесника.

Јереј Горан Мишановић, парох при храму Светог Николаја Жичког у Реснику за примеран живот, савесно обављање свих поверених дужности и ревносно свештено-пастриско служење у Цркви Христовој светосавског народа одликован је достојанством протонамесника.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести