НЕДЕЉА, 31. 12. 2023 - 09:55

Извор: ТВ ХРАМ

Света архијерејска Литургија у Вазнесењској цркви у Београду - Епископ Доситеј: Кроз Христово рођење задобијамо могућност за рођење у духу (ФОТО/ВИДЕО)

Кроз Христово рођење задобијамо могућност за једно ново рођење, а то је рођење у духу, да и ако смо рођени по телу, кроз крштење будемо рођени и у духу, да задобијемо још једно рођење у ком ће на нама починути благодат крштења, енергије Духа Светога које ће нас очистити и које ће нас усиновити Богу, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 31. децембра 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викар Његове Светости, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Тридесету недељу по Духовима - Светих Отаца, када прослављамо празник Оци, 31. децембра 2023. године у Вазнесењској цркви у Београду.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

Преосвећени Епископ у беседи је рекао да кроз Христово рођење задобијамо могућност за једно ново рођење, а то је рођење у духу, да и ако смо рођени по телу, кроз крштење будемо рођени и у духу, да задобијемо још једно рођење у ком ће на нама починути благодат крштења, енергије Духа Светога које ће нас очистити и које ће нас усиновити Богу. То је она хаљина којом нас Бог Отац препознаје да смо Његови синови. Та хаљина је Христос - ви који се крстисте, у Христа се обукосте, у силу Сина Божијега, у пуноћу божанства која је у Његовом телу обитавала и ми кроз ту тајну крштења, се уподбљавамо Сину Божијем.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести