НЕДЕЉА, 3. 12. 2023 - 09:07

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Алексеј у цркви Светог Пантелејмона у Миријеву: Једино је потребно да стекнемо оно што нас води у живот вечни (ФОТО/ВИДЕО)

Проблем богаташа из приче из Јеванђеља треба све нас да забрине. Овај мученик имао је несаницу јер је жито родило, а житнице мале, где да смести жито. И онда се досетио - саградићу житнице веће од ових, па ћу сместити своје жито, свој приход и онда ћу рећи души својој - душо моја, једи, пиј, уживај и весели се. Бог ће њему - Безумниче, још ову ноћ, узећу душу твоју од тебе и коме ће то остати. То је питање које треба све нас да забрине, цело човечанство, све оне који имају несаницу око онога што су стекли, а једино и најважније заборављамо - како да стекнемо Духа Светога. Зато Христос и каже на крају - Једино је потребно то да стекнемо оно што је нетрулежно, оно што нас води у живот вечни, оно што нас враћа у постојбину из које смо, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 3. децембра 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Двадесет шесту недељу по Духовима, 3. децембра 2023. године у цркви Светог Пантелејмона у Миријеву.

Епископу Алексеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Говорећи о прочитаном делу из Јеванђеља, Преосвећени Епископ је рекао да се сви ми питамо, били богати или не, где да саберемо своје приходе. Проблем богаташа из приче из Јеванђеља треба све нас да забрине. Овај мученик имао је несаницу јер је жито родило, а житнице мале, где да смести жито. И онда се досетио - саградићу житнице веће од ових, па ћу сместити своје жито, свој приход и онда ћу рећи души својој - душо моја, једи, пиј, уживај и весели се. Бог ће њему - Безумниче, још ову ноћ, узећу душу твоју од тебе и коме ће то остати. То је питање које треба све нас да забрине, цело човечанство, све оне који имају несаницу око онога што су стекли, а једино и најважније заборављамо - како да стекнемо Духа Светога. Зато Христос и каже на крају - Једино је потребно то да стекнемо оно што је нетрулежно, оно што нас води у живот вечни, оно што нас враћа у постојбину из које смо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

ТВ Храм

 
ТВ Храм

Повезане вести

Вести