НЕДЕЉА, 19. 11. 2023 - 08:49

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион богослужио у цркви Сабора српских светитеља на Карабурми: Човек вером живи (ФОТО/ВИДЕО)

Да бисмо доживели да је Бог са нама, морамо да имамо вере. Човек вером живи, човек вером може да се да Богу и да се да другоме. Да би заволео, мораш да имаш вере, рекао је Епископ Иларион у беседи, 19. новембра 2023. године.

ТВ Храм

У Двадесет четврту недељу по Духовима, 19. новембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Сабора српских светитеља на Карабурми.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да да бисмо доживели да је Бог са нама, морамо да имамо вере. Човек вером живи, човек вером може да се да Богу и да се да другоме. Да би заволео, мораш да имаш вере. Треба да престанеш да калкулишеш, да прорачунаваш, треба да се дајеш. И то је највећа тајна и највећа мудрост и заправо оно што треба сви да радимо, то нам је Господ Христос рекао. Све остало од тога зависи.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести