НЕДЕЉА, 5. 11. 2023 - 14:44

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Доситеј богослужио у цркви Светих Вартоломеја и Варнаве у Раковици: Богу можемо постати слични у Његовој доброти (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј служио је свету архијерејску Литургију у Двадесет другу недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Светог апостола Јакова, првог Епископа Јерусалимског, 5. новембра 2023. године у цркви Светих Вартоломеја и Варнаве у Раковици, уз саслужење свештенства и ђаконства Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

ТВ Храм

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да је Бог створио човека по лику своме и поверио му је овај свет да буде господар свега створенога. Душу му је преукрасио и дао му је могућност да живећи у овом свету уподоби се Богу, да постане сличан Богу колико је то могуће једном створеном бићу. Наравно, ми никад не можемо бити Богу слични по суштини. Оно у чему ми Њему можемо бити слични то је у енергији, у дејствима, можемо Му постати слични у љубави, можемо Му постати слични у Његовој доброти, ми можемо бити добри, можемо Му постати слични у Његовој милостивости, ми можемо бити милостиви. Можемо сместити у себе Његову благодат и Њега и можемо засијати том нетварном светлошћу коју немамо ми по природи, то јест Бог може да засија у нама и кроз нас.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести