ЧЕТВРТАК, 12. 10. 2023 - 17:29

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Иларион богослужио у Великој Хочи (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Патријарха српског, служио је на празник Преподобног Киријака Отшелника - Михољдан, 12. октобра 2023. године свету архијерејску Литургију у храму у Великој Хочи, поводом сеоске славе.

ТВ Храм


У беседи је Преосвећени Епископ, поред осталог, подсетио да хришћанин треба сваког дана да захваљује Богу јер је свет плод Божје љубави, а једино што не ваља јесте наша лоша воља, да будемо следбеници светих Немањића, да живимо вером светих мученика, а у томе да нам буде снага светлост која сија из манастира који сведоче да нам је живот на Небесима. Слава Велике Хоче, Свети Киријак Отшелник или Михољдан, није случајно одабрани празник у Хочи, већ указује на дубоку монашку традицију у нашем народу, рекао је Епископ Иларион.


Преосвећеном Епископу су саслуживали о. Сава, игуман манастира Високи Дечани, о Стефан, игуман Зочишта, о. Милан, парох ораховачки, уз појање Призренских богослова.

Прослава славе је настављена уз изложбу домаће радиности жена из Хоче. 
У Дому културе је приређен културно-уметнички програм током којег се присутнима обратио и проф. др Драган Станић, председник Матице српске. На скупу је истакнут и јубилеј вртића у Хочи - 10 година од отварања. Певали су Павлина Радовановић, Хор из Штрпца и Призренски богослови.

ТВ Храм

Повезане вести

Вести