СРЕДА, 24. 5. 2023 - 17:44

Извор: ТВ ХРАМ

Мошти Светог Владике Николаја стигле у Београд (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије дочекао је кивот са моштима Светог Владике Николаја у Вазнесењској цркви у Београду, 24. маја 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости, пре почетка празничног бденија Преосвећени Епископ Иларион обратио се сабранима и рекао да је нашем народу потребан неко да га поведе, а ти Свети Владико, молимо те да даш снаге свима нама, пре свега нашем светом Патријарху, да водимо литију ка Царству Небеском, да наш живот буде течење ка вечности и сведочење да је заиста добро победило зло и да је живот победио смрт. У ове дане постајемо свесни тога да се само раном исцељујемо. Сви те молимо, Владико, да нам даш снаге да добро чинимо, да видимо увек пред собом васкрслога Господа Христа.

После беседе Епископа Илариона, у молитвеном присуству Патријарха Порфирија и Преосвећене господе Епископа: ваљевског Исихија, ремезијанског Стефана, марчанског Саве, новобрдског Илариона, јегарског Нектарија, липљанског Доситеја и топличког Петра служено је празнично бденије и молебан Светом Владики Николају.

* * *

Светитељеве мошти у Београду ће боравити до недеље, 27. маја, ради утехе и духовног окрепљења верног народа у овим тешким данима. На сам дан градске славе, Вазнесење Господње, 25. маја, мошти ће бити изложене на поклоњење и целивање у Вазнесењској цркви, где ће Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовати светом Литургијом са почетком у 9 часова, а потом и освештати и преломити славски колач у присуству челника града. Кивот са моштима Светог владике Николаја Српског ће од 19 часова предводити Спасовданску литију, од Вазнесењског до Светосавског храма, пред којим ће Светејши Патријарх г. Порфирије служити молебан за нашу децу и наш народ, да нас Господ закрили десницом својом.

Мошти Светог владике Николаја Жичког, Охридског и Лелићког боравиће у Саборном храму српског народа, Спомен-храму Светог Саве на Врачару закључно са вечерњим богослужењем у недељу, 27. маја 2023. године.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести