НЕДЕЉА, 26. 3. 2023 - 09:50

Извор: ТВ ХРАМ

Торжествено евхаристијско сабрање у Вазнесењској цркви у Београду - Епископ Иларион: Живот почиње тек са вером (ФОТО/ВИДЕО)

Господ нам говори - све је могуће ономе ко верује. Од вере живимо, живот почиње тек са вером, тек када човек остави себе, када прежали живот свој, своју душу, када га ништа не држи и када се ништа не умеће између њега и Бога. У личности Богочовека Христа, Бог и човек су једно. Оно што долази из нашег личног односа са Богом, треба да пружимо онима које волимо. Та врста динамике непрекидно постоји у животу свих нас, рекао је Епископ Иларион у литургијској беседи, у недељу 26. марта 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у четврту недељу Великог поста - Средопосну, 26. марта 2023. године у Вазнесењској цркви у Београду.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да ми литургијски усходимо ка Господу, а Господ снисходи ка нама. То је покрет који се непрекидно збива, непрекидно Господ нама долази у сусрет, а ми треба да ходимо ка Њему, посебно ове четврте недеље Часног поста, када смо негде на пола попришта хођења ка Светој Пасхи Господњој - Васкрсењу, премда је свака недеља и свака Литургија празник Васкрсења.

Господ нам говори - све је могуће ономе ко верује. Од вере живимо, живот почиње тек са вером, тек када човек остави себе, када прежали живот свој, своју душу, када га ништа не држи и када се ништа не умеће између њега и Бога. У личности Богочовека Христа, Бог и човек су једно. Оно што долази из нашег личног односа са Богом, треба да пружимо онима које волимо. Та врста динамике непрекидно постоји у животу свих нас. Трудимо се да се сваког дана крећемо навише, трудимо се да градимо заједницу, да градимо породицу, да градимо пријатељства и да чувамо те заједнице. То је основни подвиг. Трудимо се да изгонимо зло из себе и да се уздржавамо, јер је то смисао поста, истакао је Епископ Иларион.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести