СРЕДА, 8. 3. 2023 - 10:51

Извор: ТВ ХРАМ

Литургија Пређеосвећених дарова у цркви Светог Василија Острошког на Бањици - Епископ Нектарије: Будимо постојани у вери и испуњавању Божијих заповести (ФОТО/ВИДЕО)

Будимо постојани у вери, будимо постојани у испуњавању Божијих заповести, да нам Господ управи стопе да ходимо по Његовим заповестима, а оно колико је у нашој моћи да нам да, да овај пост отпостимо до краја и да дочекамо преславно Васкрсење Његово, рекао је Епископ Нектарије у беседи, у среду 08. марта 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Светог Василија Острошког на Бањици, у среду друге недеље Часног поста, 08. марта 2023. године Литургију Пређеосвећених дарова служио је Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије, викар Патријарха српског.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да током овог поста наставимо да се утврђујемо у светим врлинама и да нас Господ подржи да ове светитеље које прослављамо Светог Поликарпа смирнског, Светог и Преподобног оца нашег Дамјана Светогорца, да будемо постојани у вери, да будемо постојани у испуњавању Божијих заповести, да нам Господ управи стопе да ходимо по Његовим заповестима, а оно колико је у нашој моћи да нам да, да овај пост отпостимо до краја и да дочекамо преславно Васкрсење Његово.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести