ПЕТАК, 3. 3. 2023 - 11:16

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Нектарије у храму Светих мученица Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије: Утврђујмо се у врлинама (ФОТО/ВИДЕО)

Поучимо се да све што долази од ђавола и све оно што нас веже за страсти и ово земаљско, оно што нас удаљава од Царства Небеског, да ми не поверујемо ђаволу и да се трудимо да се утврђујемо у врлинама сада у овом благословеном времену поста, рекао је Епископ Нектарије у беседи у храму Светих мученица Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије, 03. марта 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије, викарни Епископ Патријарха српског, служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мајке им Софије у београдском насељу Нова Галеника у петак прве седмице Великог поста, 03. марта 2023. године.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да смо чули данас у читању Старог Завета у књизи Постања причу о томе како је ђаво обмануо Еву. Наиме, Ева, што значи живот, како јој је наденуто име, она није примила од Бога директан благослов да не једе са тог дрвета, него је научена била од Адама томе. И би преварена. Треба да се поучимо од те преваре, како је говорио мој професор – То је прва реклама од постања света, када ђаво покушава да наговори род човечански да ће нешто да буде добро, а у ствари празним речима придобио га је да чини нешто што га удаљава од Христа. Тако исто и ми да се поучимо да све што долази од ђавола и све оно што нас веже за страсти и ово земаљско, оно што нас удаљава од Царства Небеског, да ми не поверујемо ђаволу и да се трудимо да се утврђујемо у врлинама сада у овом благословеном времену поста.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести