СРЕДА, 1. 3. 2023 - 10:14

Извор: ТВ ХРАМ

Литургија Пређеосвећених дарова у цркви Светог Луке на Кошутњаку - Епископ Петар: Отворимо срце за љубав према Богу (ФОТО/ВИДЕО)

Сваки пост завршавамо заједничарењем са Господом, великим празником. Овај пост завршавамо највећим и најрадоснијим празником Васкрсом. Без заједнице са Господом наш труд и наш подвиг нема смисла. Ми верујемо у Бога који нас спасава и зато у току поста треба да васпитавамо срце да се отворе за љубав према Богу, за љубав једни према другима, а Господ да буде милостив и да нас прима у заједницу своју, рекао је Епископ Петар у беседи у цркви Светог Луке, 01. марта 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викарни Епископ Патријарха српског, служио је Литургију Пређеосвећених дарова у цркви Светог Луке на Кошутњаку, у среду прве недеље Великог поста, 01. марта 2023. године.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је пост пре свега, позив на заједничарење. Поред тога што је то један наш индивидуални акт, он је пре свега позив на заједницу, јер прво нас Бог позива, кроз Свету Цркву. Овај Часни пост везан је за богослужење и јесте позив Божији на који ми својом љубављу и својом слободом треба да одговоримо. Пост је позив Божији да изађемо из свакодневнице и зато Бог од нас тражи нешто што није наша свакодневница и што није уобичајено. Сваки пост завршавамо заједничарењем са Господом, великим празником. Овај пост завршавамо највећим и најрадоснијим празником Васкрсом. Без заједнице са Господом наш труд и наш подвиг нема смисла. Ми верујемо у Бога који нас спасава и зато у току поста треба да васпитавамо срце да се отворе за љубав према Богу, за љубав једни према другима, а Господ да буде милостив и да нас прима у заједницу своју.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести