ЧЕТВРТАК, 23. 2. 2023 - 14:59

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најава - „Дани Светог Симеона Мироточивог” у Подгорици

Поводом празника Светог Симеона Мироточивог, Митрополија црногорско-приморска организује од 24. до 26. фебруара 2023. године манифестацију „Дани Светог Симеона Мироточивог” у Подгорици.

„Дани Светог Симеона Мироточивог” почињу увече 24. фебруара 2023. године у крипти Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици приказивањем филма „Икона – дар Божји” аутора Дамјана Томића, а наставиће се сутрадан, у навечерје празника, у 18 часова великом вечерњом службом са петохлебницом, као и концертом СПД „Светосавник” са почетком у 19 часова. На крају вечери Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије ће доделити награде за светосавске темате.

У недељу, 26. фебруара 2023. године, на празник Светог Симеона Мироточивог, у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици свету архијерејску Литургију, са почетком у 9 часова, служиће Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије са више архијереја Српске Православне Цркве. Светосимеоновску беседу изговориће проф. др Јован Делић. У 11 часова од Саборног храма до Немањиног града на обали Рибнице, где је рођен Стефан Немања – Свети Симеон Мироточиви, кренуће традиционална свенародна Светосимеоновска литија, коју ће предводити митрополит Јоаникије са више архијереја Српске Православне Цркве.

Митрополија црногорско-приморска

Повезане вести

Вести