ПОНЕДЕЉАК, 30. 1. 2023 - 10:40

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Не постоји грех који је већи од љубави Божје

У недељу по Савиндану, после Свете Литургије коју је у Загребу служио епископ Сава, деца су рецитовала песме о Светом Сави. Владика је потом малишанима поделио слатке пакетиће, а служен је и помен Митрополиту Јовану (Павловићу).

Митрополија загребачко-љубљанска

У Недељу, 29. јануара, Епископ марчански Сава служио је Свету Литургију у храму Преображења Господњег у Загребу. Саслуживало му је загребачко свештенство.

Следиле су светосавске рецитације, а најмлађима је владика Сава поделио пакетиће са слаткишима.

У наставку је епископ служио помен Митрополиту загребачко-љубљанском Јовану (+2014), који је 16/29. јануара прослављао своју крсну славу – Часне вериге светог апостола Петра.

Владика Сава је у беседи по прочитаном Јеванђељу казао да Црква јеванђељем о Закхеју које се чита у недељу која претходи припремним недељама Свете Четрдесетнице, поручује да не постоји грех који не може бити опроштен од Господа. ”Не постоји грех који је већи од љубави Божје, не постоји грешник који не може да се покаје и да дође у познање истине и да буде спасен”, рекао је Епископ марчански.

Према речима владике Саве, читањем јеванђелског одломка који говори о Закхеју, Црква нас припрема за период Великог и часног поста који се приближава, а који је период дубинског преиспитивања савести, срца и ума.

Митрополија загребачко-љубљанска
Митрополија загребачко-љубљанска
Митрополија загребачко-љубљанска
Митрополија загребачко-љубљанска

Повезане вести

Вести