НЕДЕЉА, 22. 1. 2023 - 09:41

Извор: ТВ ХРАМ

Свето евхаристијско сабрање у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици - Епископ Сава: Покајање је промена начина нашег живота (ФОТО/ВИДЕО)

Прихватити веру у Господа, не значи само у једном моменту се сагласити са њом, прихватити је као свој начин живота, крстити се и онда наставити даље живот како смо га живели до крштења. Крштење јесте управо покајање, јесте оно о чему нам говори и проповеда Свети Јован Крститељ. Покајање је промена начина нашег живота. Покајање је промена – промена начина мишљења, промена начина опхођења према другом, промена мог начина опхођења према Господу, рекао је Епископ Сава у литургијској беседи у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици , 22. јануара 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици, у Тридесет другу недељу по Духовима, 22. јануара 2023. године.

Епископу Сави саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да нема човека унапред изабраног и одређеног који ће бити спашен, који ће по било којим критеријумима испунити све што је потребно зарад спасења, само онај човек, који се одазове на Божији позив, а Бог упућује позив свакоме од нас. У Светом Јеванђељу се каже да не упућује позив само онима који очекују позив, него и онима који никада нису чули за Њега. Дакле, само онај ко се одазове на позив Божији, који поверује да Исус Христос јесте Господ, ко прихвати Његово Свето Јеванђеље, а прихватити Јеванђеље значи живети по заповестима Јеванђеља, по основним критеријумима – а то је љубав према Богу и према другом, тај ће бити спашен. Прихватити веру у Господа, не значи само у једном моменту се сагласити са њом, прихватити је као свој начин живота, крстити се и онда наставити даље живот како смо га живели до крштења. Крштење јесте управо покајање, јесте оно о чему нам говори и проповеда Свети Јован Крститељ. Покајање је промена начина нашег живота. Покајање је промена – промена начина мишљења, промена начина опхођења према другом, промена мог начина опхођења према Господу. Царство Небеско Христовим доласком овде је већ међу нама.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм


 

Повезане вести

Вести