ЧЕТВРТАК, 19. 1. 2023 - 12:23

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Светог Василија Острошког на Бањици: Божија љубав је вечна и непролазна (ФОТО)

Божић и Богојављење у стара времена славили су се у исти дан и то управо упућује на ту безграничну љубав Божију која нам је дата. Божија љубав је вечна, непролазна, апсолутно утемељена и Божија љубав према овоме свету није ништа друго него Син Божији Исус Христос, рекао је Епископ Петар у литургијској беседи у цркви Светог Василија Острошког на Бањици, 19. јануара 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је на светом евхаристијском сабрању на празник Богојављења, 19. јануара 2023. године у цркви Светог Василија Острошког на Бањици.

Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ Петар је рекао да се Бог коначно јавио као Света Тројица, кроз Господа нашег Исуса Христа који нам је дат као залог спасења нашега. Божић и Богојављење у стара времена славили су се у исти дан и то управо упућује на ту безграничну љубав Божију која нам је дата, а Бог кад воли, Он не воли као ми, променљиво, данас се волимо, сутра се не волимо. Божија љубав је вечна, непролазна, апсолутно утемељена и Божија љубав према овоме свету није ништа друго него Син Божији Исус Христос. Наш Бог је Света Тројица – Отац, Син и Свети Дух и управо тај празник открива нам учешће читаве Тројице у спасењу човека.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести