УТОРАК, 15. 11. 2022 - 12:13

Извор: ТВ Храм

Епископ Алексеј богослужио у манастиру Раковица: "Они који су живели по Христу, њих ће Господ прославити" (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је данас 15. новембра 2022. године, на дан 13. годишњице упокојења блажене успомене Патријарха Павла, Свету архијерејску Литургију у манастиру Раковица. Ово је прва Света архијерејска Литругија коју је Епископ хвостански г. Алексеј служио након хиротоније.

ТВ Храм

Епископу Алексеју је саслуживало свештенство архиепископије-београдско карловачке. Архијереј је парастос служио у манастирском храму, потом је на гробу Патријарха Павла служио помен.

Новохиротонисани Епископ Алексеј је истакао: "Ми се молимо Христу и тако имамо контакт са нашима, који су пре отишли од нас. Свако тело је створено да не пропадне. А они који су живели по Христу, њих ће Господ посебно да прослави, па верујем и да је нашег блаженопочившег Патријарха Павла прославио, да се он моли за нас, а ми ћемо овако скромно да се молимо за њега - то је та наша веза, наше исказивање љубави према покојницима, јер Господ хоће да љубимо наше покојне, јер су они живи".

"А они који су живели по Христу, њих ће Господ посебно да прослави, па верујем и да је нашег блаженопочившег Патријарха Павла прославио, да се он моли за нас, а ми ћемо овако скромно да се молимо за њега - то је та наша веза, наше исказивање љубави према покојницима", поучио је Епископ Алексеј.

Повезана вест:

13 година од упокојења Патријарха српског Павла

Хиротонија изабраног Епископа хвостанског високодостојног архимандрита Алексеја (ФОТО/ВИДЕО)

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести