НЕДЕЉА, 7. 8. 2022 - 11:37

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Сава богослужио у цркви Светог Јована Владимира: Христос је извор нашег постојања (ФОТО)

Христос нас уверава управо у то, да је Он пут, истина и живот, извор нашег постојања, извор из кога истиче река нашега живота, али и ушће у које се наш живот улива. Због тога не треба да будемо несигурни него да верујемо у Бога и верујући у Њега и имајући поверење у Њега да будемо сигурни да нам ништа неће недостајати не само на овом свету, него и на оном, рекао је Епископ Сава у својој беседи у недељу, 07. августа 2022. године.

ТВ Храм

У Осму недељу по Духовима, 07. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствoвао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светог Јована Владимира у насељу Медаковић.

Епископу Сави саслуживало је свештенство овог храма, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

Говорећи о прочитаном делу из јеванђелског зачала Епископ Сава је рекао да је ово један од богатијих одељака из Светог Јеванђеља кроз који нам Господ говори не само да је Он давалац живота и хлеба овоземаљског, али и хлеба духовног, односно духовне хране и духовног пића, него да ако верујемо у Њега жели да нам каже да морамо бити сигурни и морамо имати поверења. Јер, уколико немамо поверења у Бога онда вера наша бива површна и ни сами нисмо сигурни да ли је тај Бог кога следимо Бог и да ли је онај циљ коме смо се упутили, а то је живот у Царству Небеском и живот у вечној заједници са Њим сигуран, да ли је реалан, да ли заиста са ове стране постоји тај циљ коме тежимо?

Христос нас уверава управо у то, да је Он пут, истина и живот, извор нашег постојања, извор из кога истиче река нашега живота, али и ушће у које се наш живот улива. Због тога не треба да будемо несигурни него да верујемо у Бога и верујући у Њега и имајући поверење у Њега да будемо сигурни да нам ништа неће недостајати не само на овом свету, него и на оном, рекао је Епископ Сава.

Преосвећени Епископ је нагласио да када срце своје отворимо ка Богу и ка другоме и ка ближњем, Бог не напушта нас, Бог брине о сваком од нас. Каже се у Светом Писму да и птице небеске не брину шта ће јести, али ниједној од њих не недостаје хране и свега оно што је потребно за живот. Дакле, поверењем у Бога добијамо све оно што нам је потребно за живот и овде на земљи и тај темељ градимо као сигуран темељ за онај живот који нас очекује, за Живот Вечни, за живот у заједници са Богом, у Царству Небеском, у Царству коме неће бити краја, у Царству Оца и Сина и Светога Духа.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести