НЕДЕЉА, 17. 7. 2022 - 10:04

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Стефан богослужио у цркви Светог Саве на Врачару: Живимо са вером у Христа (ФОТО)

Ми често не разумемо колико је наша вера велика и колико је сам Господ велики и колико једини живот наш јесте ако само са Њим. Зато се потрудимо и молимо да живимо том вером и да разумемо свога Бога који је постао један од нас, исти као ми, само не учинивши грех и тиме давши могућност да победи смрт и да нама да Живот Вечни, рекао је Епископ Стефан у својој беседи, у недељу, 17. јула 2022. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у пету недељу по Духовима, на дан када молитвено прослављамо Светог Андреја Критског и Светог свештеномученика Саву Горњокарловачког, 17. јула 2022. године, у малој цркви Светог Саве на Врачару.

У својој беседи, Епископ Стефан је рекао да је Храм Светог Саве велика светиња, јер се у Храму дешавају невероватна чуда. Људи долазе из целога света, исповедају веру православну, и ми, малтене свакодневно крштавамо људе других народа, нација, и верујте, ти људи који долазе у храм Божији, који долазе да се крсте, то је истинска жеља и вера у Христа распетог и васкрслог за нас. Ми често не разумемо колико је наша вера велика и колико је сам Господ велики и колико једини живот наш јесте ако само са Њим. Зато се потрудимо и молимо да живимо том вером и да разумемо свога Бога који је постао један од нас, исти као ми, само не учинивши грех и тиме давши могућност да победи смрт и да нама да Живот Вечни. 

ТВ Храм

 
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести