ПЕТАК, 10. 6. 2022 - 20:13

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин отворио изложбу студената Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, отворио је  10. јуна 2022. године завршну изложбу студената Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију.

Епископ Јустин пренео је присутнима благослове и очинске поздраве Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и изразио је радост и благодарност Богу на дару живота, на дару стварања који је Он као премудри Творац утиснуо у својој безграничној љубави у све нас, учинивши нас својим саствараоцима и креаторима овога света, јер нам је дао да га ми као добри домаћини уређујемо.

Свакако да је  једна од битних ставки слика, односно икона, образ Божији у нама, али и икона око нас која нас подсећа и упућује на ону нашу иконичност са Творцем и отуда икона јесте теологија у бојама, а њен смисао није да изрази лепоту саму по себи, што није занемарљиво свакако, али превасходно икона изражва лепоту лика Божијег и у нама, али и Њега као таквога. Икона нас, пре свега, усмерава на будућност, јер она треба и мора да извире из Литургије Цркве, која јесте реално присуство Царства Божијег овде на Земљи, закључио је Епископ Јустин.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести