СУБОТА, 7. 5. 2022 - 21:16

Извор: ТВ Храм

Епископ Стефан свештенослужио у храму Светог Саве: Преносимо ближњима радост Васкрсења (ФОТО)

Наш задатак је да својим ближњима преносимо радост Васкрсења Христовог, и светлимо и радујемо се у Васкрсењу Христовом, зато што је немогуће живети другачије, него како су свети апостоли живели, са великом радошћу и љубављу једни према другима, рекао је у својој беседи Епископ Стефан на крају евхаристијског сабрања у храму Светог Саве на Врачару 8. маја. 2022. године.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан благоизволео је да у Недељу светих жена мироносица, а на празник светог апостола и јеванђелисте Марка, 25. априла / 8. маја 2022. године, предстоји евхаристијским сабрањем у београдском заветном спомен-храму светог Саве на Врачару. Епископу Стефану саслуживало је храмовно братство. 

ТВ Храм

Наш задатак је да својим ближњима преносимо радост Васкрсења Христовог, и светлимо и радујемо се у Васкрсењу Христовом, зато што је немогуће живети другачије, него како су свети апостоли живели, са великом радошћу и љубављу једни према другима, рекао је у својој беседи Епископ Стефан на крају евхаристијско сабрања.

Преосвећени Епископ је додао да данас прослављамо Светог апостола и јеванђелиста Марка, и жене Мироносице, и поука би данас била љубав жена мироносица ка Господу, ка Христу, ка светињи, ка свему ономе што је узвишено је учинило да се ничега нису плашиле, и да су оне прве осетиле радост Васкрсења Христовог.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Недеља светих жена мироносица

Повезане вести

Вести