НЕДЕЉА, 10. 4. 2022 - 09:25

Извор: ТВ Храм

Епископ Сава богослужио у Загребу: Нема греха који надвишује љубав Божју (ФОТО/ВИДЕО)

Бог као милостив и човекољубив чека свакога од нас, и нема греха који надвишује љубав Божју и нема греха који не може бити опроштен. Црква нам данас даје преподобну Марију египћанку као пример покајања, рекао је Епископ марчански г. Сава у својој беседи на евхаристијском сабрању у параклису Светог Саве при гимназији Кантакузина Катарина Бранковић у Загребу.

Митрополија загребачко-љубљанска

У пету недељу Великог поста - свете Четрдесетнице, 28. марта / 10. априла 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија, администратора Митрополије загребачко-љубљанске, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у параклису Светог Саве при гимназији Кантакузина Катарина Бранковић. 

Преосвећеном владици Сави саслуживали су презвитери и ђакони Митрополије загребачко-љубљанске, као и часни ђакон Никола Костић из Архиепископије београдско-карловачке, уз молитвено учешће сабраног народа Божјег, који ће се до завршетка обнове загребачког Саборног храма Преображења Господњег, сабирати у наведеном параклису посвећеном молитвено покровитељу васколиког рода нашег.

Након прочитаних одељака из Светога Писма Епископ Сава је беседио о значају покајања, преумљења и целосног прихватања живота по Јеванђељу и духовног хода оном благословеном стазом коју нам је пропутио Господ наш Исус Христос.

"Бог као милостив и човекољубив чека свакога од нас, и нема греха који надвишује љубав Божју и нема греха који не може бити опроштен. Црква нам данас даје преподобну Марију египћанку као пример покајања.  Њен пример, као и пример Свете Марије Магдалине, јесте пример да не пости грех који Бог не опрашта, да и највећи грешник ако се покаје и жели да се врати у заједницу са Богом, може да буде светитељ, и то светитељ кога поштује и прославља цео хришћански свет. Због тога Христос долази у овај свет, због тога и страда, да би свакоме од нас дао прилику да обнови, преуми и да се врати у заједницу са Њим", рекао је Епископ марчански у својој надахнутој беседи којом је поучио сабрано литургијско сабрање у параклису Светог Саве при гимназији Кантакузина Катарина Бранковић. 

Пета недеља Великог поста – Преподобне Марије Египћанке

Митрополија загребачко-љубљанска
Митрополија загребачко-љубљанска
Митрополија загребачко-љубљанска

Повезане вести

Вести