ПЕТАК, 18. 3. 2022 - 19:27

Извор: ТВ Храм

Благовештенски акатист Пресветој Богородици – Патријарх Порфирије : Угледајмо се на смирење Пресвете Богородице (ФОТО/ВИДЕО)

Ако гледамо срцем ка Богу и ако општимо са Богом молитвом онда све добија своју другачију перспективу, све постаје у нашем животу другачије и онда и оно што нам се чини да није логично посматрањем тога, оком Божијим и спремношћу да кажемо, нека нам буде по речи Твојој заиста постаје прихватљиво и смислено, Рекао је Патријарх Порфирије после  Благовештењског акатиста Пресветој Богородици  у храму Светог Саве на Врачару, у петак 18. марта.

ТВ Храм

Према богослужбеном правилу, у петак друге седмице Великог Поста - свете Четрдесетнице, 18. марта 2022. године, у храму Светог Саве на Врачару служено је Мало повечерје са Благовештенским акатистом Пресветој Богородици.

Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије је прочитао други део Благовештенског акатиста, који се у данима Великог поста чита саображен са Малим повечерјем свакога петка закључно са петом седмицом Великог поста.

Богослужењу су молитвено присуствовали викари Патријарха српског: Преосвећена господа епископи: ремезијански Стефан, топлички Јеротеј, хвостански Јустин и марчански Сава, као и многобројно свештенство и ђаконство уз молитвено учешће великог броја народа Божјег.

После молитава узнесених Пресветој Богородици Патријарх Порфирије обратио се верном народу беседом у којој је нагласио да је смирење дар Божији, и да треба да се угледамо на смирење Пресвете Богородице. Његова Светост је нагласио да ако гледамо срцем ка Богу и ако општимо са Богом молитвом онда све добија своју другачију перспективу, другачији садржај и све постаје у нашем животу другачије и онда и оно што нам се чини да није логично посматрањем тога оком Божијим и спремношћу да кажемо, нека нам буде по речи Твојој заиста постаје прихватљиво и смислено.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
Tekst potpisa

Повезане вести

Вести