ПОНЕДЕЉАК, 23. 4. 2018 - 11:08

Извор: Епархија далматинска

Архијерејска Литургија у храму Светог Саве у Сплиту

У Недељу мироносица, 22. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим служио је свету архијерејску Литургију у недовршеном храму Светог Саве у Сплиту.

Епархија далматинска

-У нади на свеопште Васкрсење треба да живимо слободно, јер нас је Господ ослободио од робовања свету, па нас је самим тим направио слободнима и у друштву, да се слободно крећемо, слободно говоримо да смо хришћани, али и да смо православни Срби који вековима живе на овим просторима, да желимо да живимо са свима у љубави и у радости васкрсења како нам то већ јеванђелска наука налаже, поручио је Владика далматински г. Никодим и додао:

-Драго ми је и да нас је послужило лепо време, па смо се могли окупити овде и одслужити свету Литургију у овом недовршеном храму Светог оца Саве и то када се приближавамо великом јубилеју 800-годишњице оснивања Светосавске Српске Цркве. Надам се и молим се Богу да ће нам се омогућити да наставимо са градњом овог велелепног храма који ће бити један од украса Епархије далматинске. За све је потребно времена, стрпљења и љубави. Наоружани тим врлинама дочекаћемо заршетак изградње овог храма.

Повезане вести

Вести