СРЕДА, 7. 7. 2021 - 15:31

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Митрополит Јоаникије о “блокади” у Цуцама: Последњи трзаји црвене аждаје, нека им Бог опрости – не знају шта чине

Изабрани Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије се данас током архипастирске бесједе у острошком скиту Светог Јована Крститеља у Јован долу код никшића осврнуо на “оне који су се организовали да не дозволе свештеницима који су из Цуца да тамо данас служе Свету литургију”.

Митрополија црногорско-приморска

 

“Грдно су се преварили! Неће то ни Цуце ни свештеници који су родом из Цуца дозволити. Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји. Немојте много обраћати пажњу, драга браћо и сестре, јер они све што су градили, градили су на братском крвопролићу. А ми треба да се молимо да се наш народ измири, да једни друге цјеливамо, да једни друге помажемо, да не учествујемо у томе ни на који начин”, рекао је Владика Јоаникије.

Владика им је поручио нека чине што су наумили.

“Али, дошао је крај тој биједи и том лудилу. Народ је схватио да је некоме интерес да га и даље дијели. И у то се улаже велика енергија и велика средства. И чине се многе манипулације и шире се многе лажи”, рекао је он.

Наше је, рекао је он, да се на овај велики празник помолимо Богу за мир, љубав, братско измирење и братску слогу.

“И да опростимо. И њима да опростимо. Да Бог опрости, јер не знају шта чине”, закључио је изабрани Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије.

Радосав Рајо Војиновић

Повезане вести

Вести