ПОНЕДЕЉАК, 24. 5. 2021 - 13:52

Извор: Слово љубве

Епископи Теодосије и Максим богослужили у Призрену

Његова Преосвештенства Епископи рашко-призренски Теодосије и западноамерички Максим, богослужили су у недељу Раслабљеног, 23. маја 2021. године, у Саборном храму св. Георгија у Призрену, известила је за радио "Слово љубве" Оливер Радић, новинар и професор из Ораховца. Опширније у наставку.

Радио "Слово љубве"

 

Његова Преосвештенства Епископи рашко-призренски Теодосије и западноамерички Максим, богослужили су у недељу Раслабљеног, 23. маја 2021. године, у Саборном храму св. Георгија у Призрену, известила је за радио "Слово љубве" Оливер Радић, новинар и професор из Ораховца.

Преосвећеним Владикама саслуживали су архимандрит Михајло игуман св. Архангела, затим професори Богословије у Призрену о. Исидор, о. Никита и ђакон Немања и парох призренски јереј Јован Радић.

Преосвећени Владика Максим је по читању светог Јеванђеља произнео беседу у којој је нагласио да је цела символика описаног догађаја врло занмљива, јер је „крштењска“ – „не само на очишћење него и на нови живот“.

На крају свете Литургије кратку беседу произнео је и Владика Теодосије, који је заблагодарио Владики Максиму што следећи пут свог учитеља, блажене успомене Епископа Атанасија (Јевтића), не заборавља Косово и Метохију.

Литургији је осим ученика и професора Богословије и малобројних Призренаца, присуствовало стотинак верника који су организовано дошли аутобусима из Београда и Ниша, забележила је Оливера Радић

Повезане вести

Вести