ПОНЕДЕЉАК, 25. 3. 2024 - 12:45

Извор: ТВ ХРАМ

Најава - „Изгубљени бејасмо и нађосмо се“ – Ходочашће на Косово и Метохију - Понедељак 25. март у 20.15 часова (ВИДЕО)

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, у организацији Храма Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду на челу са старешином храма високопреподобним архимандритом Данилом и поклоничке агенције Српске Православне Цркве „Доброчинство“ реализовано је поклоничко путовање највећим светињама Косова и Метохије.

ТВ Храм

Предвођени јерејем Милошем Марковићем, сабратом храма Светог Симеона Мироточивог, скоро стотину парохијана овог храма поклонило се светињама Косова и Метохије – манастирима Високим Дечанима, Драганцу, Грачаници, Пећкој Патријаршији, Светим Архангелима, као и светињама у Призрену и Великој Хочи.

У другом делу емисије "Изгубљени бејасмо и нађосмо се" погледајте причу о манастиру Светих Архангела, цркви Богородице Љевишке, као и Саборном храму у Призрену. Са животом у Призрену упознали су нас професори и ученици Призренске богословије, а о бисеру Метохије, Великој Хочи и светињама које се у њој налазе разговарали смо са парохом великохочанским јерејем Миланом Стојковићем. Велика Хоча позната је по гајењу винове лозе и производњи вина, а више о томе, у винарији Петровић, разговарали смо са Миланом Петровићем.

Емисија је на програму у понедељак, 25. марта у 20.15 часова, а биће доступна и на званичном јутјуб каналу наше телевизије.

* * *

Посебну захвалност дугујемо свештенству, монаштву и нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији на срдачној добродошлици и великодушности којом су неизмерно допринели нашем боравку на Косову и Метохији.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија