ЧЕТВРТАК, 15. 4. 2021 - 13:36

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Нови свештеник Саборног храма у Бечу

На Благовести, 7. априла 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј служио је свету архијерејску Литургију у Богородичином храму у Бечу и том приликом рукоположио ђакона Миладина Вујковића у чин свештеника.

Епархија аустријско-швајцарска

Саслуживали су протојереј-ставрофор Драго Вујић, старешина храма Христовог Васкрсења у другој бечкој општини; јереј Филип Милуновић, секретар Епархије аустријско-швајцарске и старешина Саборног храма Светог Саве у трећој бечкој општини; протојереј-ставрофор Петар Пантић, старешина Богородичиног храма у шеснаестој бечкој општини; и протођакон Роман Фишер, ђакон при Богородичином храму.

Службу Божју су украсили за певницом антифоним појањем појци при храму, младићи и девојке који усрдним и радосним појањем доприносе лепоти богослужења.

Епископ Андреј је рукоположио ђакона Миладина Вујковића, епархијског службеника у Бечу, у чин свештеника и поставио га за пароха при Саборном храму у Бечу. Новорукоположени свештеник је рођен 10. новембра 1986. године у Јајцу, од оца Мирка и мајке Даринке. Основну школу је завршио у Шипову, Република Српска. Завршио је Богословију „Светог Арсенија Сремца“ у Сремским Карловцима 2005. године, а Богословски факултет Универзитета у Београду 2016. године. Као клирик Епархије аустријско-швајцарске у чин ђакона рукоположен је 3. марта 2019. године у Удинама (Италија), по благослову епископа Андреја, од стране Епископа зворничко-тузланског г. Фотија. По рукоположењу постављен је за ђакона при Саборном храму Светог Саве у Бечу и епархијског службеника.

У литургијскојпроповеди епископ Андреј је поздравио све присутне и захвалио им што су верни Цркви, слушају и следују речи својих свештеника, као и што се придржавају у храму епидемијских мера прописаних од стране надлежних здравствених служби Републике Аустрије. Епископ је честитао новорукоположеном јереју пожелевши му благословену службу у Цркви као свештенослужитељ Цркве и добри пастир Христовога словеснога стада.

Повезане вести

Вести