ПЕТАК, 21. 5. 2021 - 17:07

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Епископ Андреј посетио епископа Лаврентија

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је 18. маја 2021. године Епископа шабачког и администратора Епархије ваљевске г. Лаврентија. У срдачном разговору, двојица архијереја су се присетила својих заједничких пријатеља, познаника, свештеника а и времена док је владика Лаврентије био надлежни Епископ за Европу.

Епархија аустријско-швајцарска

-Место моштима Светог владике Николаја јесте у храму Светог Саве у Бечу где је сам Владика боравио и служио а уједно оставио како духовне тако и писмене трагове, нагласио је владика Лаврентије. Захваливши на срдачном гостопримству епископ Андреј је позвао епископа Лаврентија да посети Епархију аустријску-швајцарску и том приликом одржи предавање о животу и делу владике Николаја Велимировића.

Са благословом администратора Епархије ваљевске Епископа шабачког г. Лаврентија, епископ Андреј је посетио Епархију ваљевску, поклонио се њеним светињама и на дар добио делиће моштију Светог владике Николаја и Преподобног оца Јустина Ћелијског.

Свој обилазак Епархији ваљевској започео је посетом манастира Лелића где му је срдачни дочек приредио игуман Георгије и архијерејски заменик Епископа ваљевског протонамесник Филип Јаковљевић. Поклонивши се моштима Светог владике Николаја епископ Андреј се упутио у манастир Ћелије где га је дочекало сестринство на челу са игуманијом Гликеријом.

У храму Васкрсења Христовог у Ваљеву епископ Андреј је служио помен блаженопочившем Епископу ваљевском Милутину. Током своје посете Епархији ваљевској у пратњи епископа Андреја био је јереј Филип Милуновић, секретар Епархије аустријско-швајцарске.

Повезане вести

Вести