УТОРАК, 30. 3. 2021 - 12:27

Извор: Митрополија дабробосанска

Митрополит Хризостом освештао обновљен Храм у Травнику

Митрополија дабробосанска је известила о обнови, украшавању и освећењу старе травничке цркве Успенија Пресвете Богородице ( из 1852) - Митрополит Хризостом је у недељу, 28. марта, освештао обновљени храм и у њему служио Свету архијерејску Литургију.

Митрополија дабробосанска

Похваливши учињено велико и историјско дело са обновљењем травничке цркве, уручио Златну плакету протојереју-ставрофору Горану Живковићу, архијерејску Похвалницу г. Јови Купрешаку власнику ''Декора'' из Бања луке, гђи Љубинки Атанасијевић и Српском културно-просветном хуманитарном и црквеном друштву из Травника за њихов допринос обнављању цркве и живота Срба у Травнику.

Бригом и залагањем за овај свети храм надлежног пароха травничког проте Горана Живковића храм је спашен од урушавања,обнова је трајала последњих 6 година, а 2020. је обновљен ентеријер храма.

Високопреосвећени је беседио о другој победи православља над јеретицима и истакао да и нама данас, у ове дане поста и молитве, предстоји велика духовна борба како би и ми себе сачували од свих лажи и лажних учења која даноноћно устају против Христа и Цркве његове.

Повезане вести

Вести