СУБОТА, 17. 6. 2023 - 09:35

Извор: TВ Храм

Отворена годишња изложба студентских радова на Академији СПЦ за уметности и консервацију (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије посетио је јуче Високу школу – Академију Српске Православне Цркве за уметности и консервацију у Београду и присуствовао отварању изложбе завршних радова студената те знамените црквено-просветне установе.

ТВ Храм

У петак, 16. јуна 2023. године, на Академији Српске Православне Цркве за уметности и консервацију свечано је отворена завршна изложба студентских радова.

Изложбу је посетио Патријарх српски г. Порфирије, у пратњи Његовог Преосвештенства Епископа марчанског Г. Саве и архимандрита Данила, директора Патријаршијске управне канцеларије.
 
Вече је отворио Његово Преосвештенствo Епископ јегарски г. Нектарије, викар Његове Светости,  који се обратио окупљеној публици речима:

"Ови радови, који су изложени пред нама, сведоче нам да је човек позван да буде стваралац. Стварањем човек се уподобљава своме Творцу. Стога ви, који имате уметнички потенцијал, то претварате у дела. Зато је то веома корисно, да се сви ми подсећамо, да се непрестано усавршавамо у талантима којима нас је Бог обдарио. Нарочито сада, у време поста, да се очистимо и телесно и душевно, како би ти таланти били што чистији и били на славу Божију, а и нама на спасење."

У музичком делу су наступили сестре Трифуновић и Немања и Невена Лазаревић.

Посетиоци традиционалне изложбе у прилици су да виде дела у техникама које се изучавају на Академији: фреске, иконе, мозаике, калиграфски радове, графике, цртеже и друга дела створена током протекле академске године. Ове године Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију слави тридесет година постојања.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести