СРЕДА, 1. 6. 2022 - 14:09

Аутор: Михаила Глишић

Концерт Схи-архимандрит Серафим Бит- Хариби у пратњи хора 13 асиријских отаца; Црквено певачка дружина "Бранко"

У вечерњим часовима 31. маја 2022. године, у великој сали Задужбине Илије Коларца одржан је концерт духовне музике на коме су наступили Схи-архимандрит Серафим Бит-Хариби, уз пратњу Хора манастира 13 асиријских отаца из Грузије, и Црквена певачка дружина Бранко из Ниша.

ТВ Храм

 

Концерту су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Дамаскин, викар епископа бачког г. Иринеја, Његово Преосвештенство епископ хвостански и изабрани западноевропски г. Јустин, свештенство и бројни народ.

Дечији хор и хор одраслих, Црквено певачке дружине Бранко, увели су присутну публику у молитвено расположење изведбама православне духовне музике, под диригентском управом Саре Цинцаревић и Јоване Микић.

Потом је присутне поздравио Схи-архимандрит Серафим Бит-Хариби, у пратњи хора 13 асиријских отаца, који су својим гласовима оживели неке далеке крајеве и напеве, представивши грузијско и асиријско наслеђе.

Наступ је био сачињен од ауторских композиција и импровизација на текстове псалама, молитава и тропара на арамејском језику, међу којима су се нашле и молитва "Оче наш", "Молитва у Гестиманском врту", "Псалам 16", "Псалам 50", "Псалам 51".
Вокалну пратњу на сцени пружио је и мушки састав ЦПД "Бранко".

Између песама, Схи-архимандрит Серафим обраћао се публици са интересантним анегдотама, захвалио се Његовој Светости Патријарху Порфирију на благослову да се концерт одржи, а истакао је и како изузетно цени лик и дело Патријарха Павла, те да му је велику радост причинило гостопримство приликом гостовања у Србији, као и срдачност људи, што га је подсетило и на народ Грузије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести