УТОРАК, 8. 12. 2020 - 11:12

Извор: Слово љубве

Епархија ваљевска: Изложба посвећена Косову и Метохији

Одбор за веронауку Епархије ваљевске и Удружење за неговање традиционалне културе ваљевског приредили су изложбу "Деца и цвеће", посвећену Косову и Метохији. Поставка је постављена на Тргу Војводе Мишића у Ваљеву, док покретна композиција већ обилази школе у том граду.

Слово љубве

Изложба садржи мудре мисли и фотографије Светог Владике Николаја, оца Јустина, Десанке Максимовић, проте Матеје Ненадовића, али и великана савременика попут Матије Бећковића, као и фотографије косметских светиња и дечјих лица, која насмејана поклонике тамо дочекују.

"Изложба има за циљ да очува нашу пажњу, да никад не заборавимо да је Косово и Метохија наша земља и завет пред Господом. Да имамо обавезу да бринемо о нашој доброј деци, која живе у енклавама у логорашким условима. Изложба је траг у времену, сведочанство да мислимо на њих и да их нећемо заборавити",  каже јереј Далибор Чкојић, секретар Одбора за веронауку Епархије ваљевске, који је до сада организовао неколико хуманитарних акција за помоћ косметским Србима.

Заједно са младим дизајнеркама Мартом и Мином Миливојевић и Маринком Лугоњом из Удружења за неговање традиције и културе ваљевског краја, свештеник Чкојић потписује ауторство изложбе „Деца и цвеће“, чији је покровитељ Град Ваљево. Изложба је постављенa данас на Тргу Војводе Мишића, а покретна композиција већ обилази школе у Ваљеву, известила је Епархија ваљевска.

Повезане вести

Вести