ЧЕТВРТАК, 17. 9. 2020 - 08:22

Извор: Словољубве

Јубиларни 10. Међународни Сабор духовне поезије у Раковици

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, 21. септембра 2020. године биће приређен јубиларни "Међународни Сабор духовне поезије", песничка манифестација која је први пут одржана на Малу Госпојину 2010. године, а од 2016. постала је део шире манифестације "Пут духовности" у Раковици.

Традиционално песничко саборовање утврдило је свој статус као најстарија духовна манифестација овог типа у Раковици, кроз време постајући - међународна, овенчана досадашњим растућим одзивом песника из матице и расејања, затим богатством и квалитетом песничких израза, као и изузетном публикацијом - "Зборником" награђених песама која прати сваки досад одржани Сабор. О овогодишњем Сабору за Радио Слово љубве говори г. Никола Рајаковић, председник Књижевног друштва Раковица које је један од организатора традиционалног догађаја на празник Малу Госпојину (у наставку).

Сабор по традицији почиње најпре учешћем учесника у Светој Литургији у Манастиру Раковица од 8.30 ч, потом помену српксим патријарсима Димитрију и Павлу у порти Манастира. Од 11 ч је свечано проглашење резултата Конкурса, уз богат програм. Сабор ће отворити протојереј-ставрофор др Радомир Поповић. Од 14 ч биће одржан Округли сто на тему "Историја Манастира Раковица и духовност" у којем учествују: свештеник проф. Миле Суботић, прота др Драгомир Сандо, отац Александар Средојевић, проф. Томислав Јовановић и књижевник Милисав Миленковић, а домаћин је ђакон Александар Аздејковић. Од 15.30 ч је саборовање песника заступљених у Венцу изабраних. 

Повезане вести

Вести