СУБОТА, 10. 7. 2021 - 07:58

Извор: Радио "Слово љубве"

Летња школа "Ми смо деца неба" у манастиру св. Прохора

Свештеник Далибор Јовић, портпарол Православне Епархије врањске СПЦ, за Радио „Слово љубве“ најављује Летњу школу "Ми смо деца неба" која ће од 15. до 18. јула 2021. године бити одржана у манастиру Преподобног Прохора Пчињског.

Радио "Слово љубве"

Деца и омладина из Србије и региона имаће прилику да слушају професоре Филозофског факултета Универзитета у Београду проф. др Јелену Ердељан, проф. др Владу Станковића, проф. др Драгољуба Марјановића и др Вука Даутовића, а ову манифестацију организују Свеправославно друштво "Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски" и Филозофски факултет Универзитета у Београду, под покровитељством Православне епархије врањске и Министарства спољних послова - Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Како је у разговору за наш радио рекао о. Далибор, учествоваће педесетак младих са Пала, из Источног Сарајева, Београда, Ниша, Косовске Митровице и Скопља, а "циљ је да српску омладину која живи ван своје матице упознамо са културном, историјском и духовном баштином нашег народа, као и да се учврсти веза између Србије и омладине у дијаспори".

Повезане вести

Вести