УТОРАК, 20. 4. 2021 - 13:44

Извор: ТВ Храм

Одржан окружни ниво такмичења из верске наставе

У суботу, 17. априла 2021. године одржан је окружни ниво такмичења "Квизирација за све" које се одвија у оквиру Календара школских такмичења за школску 2020/21. годину.

kviziracija.net

Са благословом Епископа шумадијског г. Јована, организатор такмичења је Просветни одбор Епархије шумадијске у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације овогодишње такмичење се одвија онлајн, преко сајта ''Квизирација за све'' који је за потребе такмичења осмислио и поставио јеромонах Виталије (Милошевић), сабрат Манастира Студеница. Сви нивои такмичења се одржавају преко наведеног сајта, а ту се могу видети и припремни материји, тестови за вежбање и све информације везано за такмичење.

Такмичење је екипног карактера (свака од екипа броjи три члана) а учествују ученици основних школа које се налазе на територији Митрополије београдско-карловачке и Епархија: шумадијске, нишке и крушевачке. До сада је 13.03.2021. године, реализован општински ниво такмичења у коме је учествовало 316 екипа (948 ученика) и окружни ниво 17.04.2021. године у коме је учествовало 68 екипа (204 ученика). Пласман на републичко такмичење остварило је 30 екипа (90 ученика). Како је дефинисано Календаром школских такмичења, републички ниво ће бити реализован 15.05.2021. године.

- Морамо похвалити вероучитеље и ученике који су се припремали у ванредним околностима, а ипак постигли значајне резултате у такмичењу које се први пут ове године реализује до републичког нивоа и кроз Календар школских такмичења. -

 За Просветни одбор Епархије шумадијске, 

Координатор за Лепеничко намесништво,

Оливера Станчић

Вести